Konfirmation

Konfirmation 2025

Välkommen att vara med på Konfa under vår/sommar 2025!

Vad? Välkommen till Hamnkyrkans konfagrupp! Vi kommer träffas under vårterminen 2025 för att sedan avsluta med konfirmationsläger på Öland två veckor under sommaren. Den som är född 2009 eller 2010 (går i åk 8 eller 9) är välkommen att vara med.

Varför? Under konfirmationen får du möjlighet att fundera själv och tillsammans med andra på frågor som rör tron, livet, Bibeln, kyrkan, döden, kärleken och annat viktigt! Blandat med detta kommer det att vara olika aktiviteter inne och ute – friluftsliv, kreativt skapande, fika, andakter och gudstjänster m m. 

Hur? Vi kommer att träffas i eller i närheten av Oskarshamn 4-5 tillfällen under våren. Lägret kommer sedan att vara  22 juni- 6 juli (preliminära datum) på Klintagården i Köpingsvik, Öland. Det är region Öst i Equmeniakyrkan som anordnar lägret och det kommer förutom oss att vara deltagare från andra platser. Du kan läsa mer om lägret här: https://equmeniakyrkan.se/ost/olandskonfa/. Under året förväntas du också att delta i ett antal gudstjänster (mer info kommer vid första träffen). 

Kostnad? Priset för konfirmationslägret är 7800 kr (kan komma att justeras) men för dig som går i gruppen under våren subventionerar församlingen med 2000 kr/deltagare. Har du ändå inte möjlighet att betala avgiften så finns pengar att söka i en speciell fond för detta. Alla som vill ska ha möjlighet att åka med! Samlingarna under våren är gratis. 

Anmälan till lägret öppnar 1 oktober 2024. Efter nyår ser vi vilka som anmält sig från vår region och gör sedan en planering för vårens träffar.